Noua Barbie, cu vreo 5 kile în plus şi 10 cm în minus

bb-compare-700x933

Din punct de vedere al raporturilor şi măsurătorilor, toată lumea ştie că Barbie e un concept de păpuşă care e cam “greşită” din punct de vedere anatomic. Gâtul ăla subţire şi lung nu poate exista, nici talia minusculă, decât dacă eşti făcută din plastic.

Din punctul meu de vedere? Nici Cenuşăreasa nu există, dar parcă nu m-aş apuca acum să spun tuturor fetiţelor că prinţii reali îs nişte mincinoşi curvari şi să se ferească mai ales de băieţii de bani gata. Plus, într-o eră în care obezitatea ne stă ca un pistol la tâmplă, soluţia nu vine din resemnarea în faţa măsurilor XXL. Bine, Barbie asta nouă nu e XXL nici vorbă, dar în curând se va găsi unul care să o construiască în varianta medium, large şi extra large şi lumii întregi să i se pară normal. Exact ca americanilor porţile de la mcdonalds. Acolo nu există conceptul de small ca standard. Simplu şi trist.

Săptămâna trecută, m-au uimit 2 ştiri la radioul britanic.

  • Una spunea că s-a modificat recomandarea pentru câte porţii de legume/fructe să consumăm pe zi. Mai exact, de la 5 la 7. Şi comentariile erau că guvernul trebuie să facă ceva pentru asta! (Hai, serios, de parcă nu s-ar vinde şi spanac în supermarketuri, vine tot în pungi mari, doar că oamenii le confundă cu chipsuri… tot guvernul e de vină??? eventual să scoată pizza în afara legii…)
  • Cealaltă era despre obezitate, zicea o tanti la microfon că ne obişnuim cu mărimi tot mai mari, pe stradă, ambulante. Şi că, încet-încet, se schimbă standardele de “normalitate”. Doar fiindcă, să-i spun unei colege care are douăzeci şi un pic de ani că e “grasă, frate” la cele 120kg purtate pe-un metru şi-un zâmbet e o ofensă. Ştiu caz concret, altă persoană, care s-a dus la medicul de familie, ăla i-a spus să aibă grijă -după ce a cântărit-o, că s-a cam îngrăşat, că e la limita superioară spre obezitate şi că na, să aibă grijă. Ce-a făcut domnişoara? S-a simţit mega jignită, s-a plâns în public şi s-a consolat cu o ciocolată, normal. Drept vorbind, spunea asta în timp ce şedea lângă cele 120 kg şi zău că nici mie nu-mi mai părea aşa de superioară limita aia. Prin contrast, evident.

Deci tristă ziua în care nu vom mai tinde spre idealuri, ci spre realităţi. This doesn’t hurt anybody’s feelings, so they can die happy. Uneori cu ateroame, alteori cu hipertensiuni sau diabeturi, de cele mai periculoase ori – cu toate combinate. Mergeţi de băgaţi nişte spanac, cică face bine la artere.

sursa

Articolul anterior

Inspiraţional: fondul de sub tenul de porţelan

Articolul următor

Cel mai oribil cadou din istoria cadourilor

12 Comentarii

  1. Iulia

    Sunt de acord cu tine , dar nici tendinta opusa nu e tocmai sanatoasa. Sa ii spui undei adolescente ca trebuie sa aiba hipbones si collarbones la vedere ,si neaparat un thigh gap, e la fel de rau. Cred ca o educatie in ceea ce priveste echilibrul e cea mai buna. Prea tindem spre extreme.

    • Iulia, daca am avea grija sa dezvoltam/stimulam mai mult preocuparea pentru cap edcat pentru tate (tzazte – scriu de la cabinet), poate ca nu ar mai exista show-uri gen Capatos. Sa fim seriosi, cred ca un thigh gap e mult mai putin periculos pentru sanatate decat o masura XXL la douajde ani. Iar statisticile, din pacate, nu arata ca populatia tinde sa slabeasca ingrijorator. Si nici KFC-urile nu am auzit sa dea faliment. Sau poate n-am citit eu statisticile care trebuie.

  2. Eu nu cred ca o fetita de 6-8 ani analizeaza papusa atat de atent din punct de vedere anatomic 🙂
    Privita prin ochii unui copil, papusa este frumoasa si atat (desi mie mi se pare sinistra …). Cred ca mai degraba mamicile au fost ingrijorate ca nu pot arata ele ca Barbie…

    Eu am crescut cu o papusa chinezeasca, cu fata de cauciuc si corpul acoperit cu blana roz. Nu cred ca mi-am pus vreo secunda problema ca ar trebui sa fiu si eu acoperita cu blanita :))) N-am gasit poze pe internet cu ea, dar ma duc in weekend la Braila si cred ca o sa-i fac o poza 🙂

    • hahaha, Ciupercutzo, m-ai distrat cu asta cu blanita :)))) oare tot papusi din astea au avut si fetele astea care-si vopsesc blanita de pe cap roz electric?

  3. Bun articol, ridica o problema serioasa. Sfatul Copacului Ganditor: echilibru si masura in toate! NU fetelor care au fața stravezie și sunt anemice, NU junk food-ului!

  4. Cel mai bine ar fii sa invatam inca de mici ca binele si normalul nu se analizeaza prin comparatie cu altii.Dar cand tot ce ti se arata in media e fix opusul a ce ti se spune acasa, e cam greu.

  5. Ralu

    Nu cred ca papuşile înfluenţează atât de tare precum o face mass-media,cu modele vii foarte slabe.Fetiţele apreciază păpuşa pentru că e frumoasă per total şi poate fi prinţesă sau orice altceva îşi imaginează ele.Îşi dorect păr lung ca al lor sau rochiţe,mai rar sa fie slabe şi înalte când sunt mici.Dacă stăm să ne gândim mai sunt şi alte feluri de păpuşi şi nu-s toate 90-60-90,unele din contră :))

  6. obezitatea cred ca este o problema pe care parintii inconstienti nu o iau deloc in seama.
    daca maine ma duc la McDonalds, zeci de parinti, cu copii minori ii indoapa pe acestia cu toate prostiile de acolo.
    pana spre maturitate sunt putini adolescenti care incep sa se autoeduce in ceea ce priveste alimentatia.
    au inca deprinderile din copilarie pe care i le-au format parintii

  7. Mai bine ca le-au facut asa, macar nu se mai infometeaza sa ajunga atat de slabe.

  8. Ha, ha, Ciupercutza şi eu am avut aceeaşi păpuşă cred. Era sora mea mai mică. Şi niciodată nu m-am gândit că ar trebui să îmi crească blană roz ori că îmi trebuie un Ken şi părul blond. O să îi fac o poză weekendul următor!

    Iar Miruna are dreptate. Lucrurile ţin de educaţie, nu de cum se uită copilul la o jucărie. Nu pot spune că prefer să cumpăr o carte în loc de un fond de ten pentru că am avut păpuşă cu blană roz. :))

    Iar pe ideea articolului, va fi absolut normal ca un copil de 14 ani să nu fi citit nicio carte până la minunata vârstă, dar să ştie să omoare monştri, că – deh – asta-i realitatea cruntă. Penibil!

Leave a Reply

© 2007-2022 Și Blondele Gândesc | Powered by WordPress

Temă optimizată de Valeriu | 142 queries in 0.438 s