Copiii care învață la noi sunt la fel ca orice alt copil din orașele mai mari, cu excepția faptului că nu au acces la același tip de resurse și învață despre lume doar cu ajutorul nostru, al profesorilor. Sunt copii care nu au ieșit din localitate niciodată, au văzut un tren doar la televizor sau în imagini, iar accesul la internet există în foarte puține cazuri. Tocmai de aceea, își doresc să vină la școală și intră în laboratorul de informatică încântați că pot descoperi lucruri la care, în mod normal, nu au acces. Iar acum avem suficiente calculatoare pentru ca fiecare elev să profite de timpul petrecut în laborator, spune Doinița Dumitrache, Director al Școlii Generale Valea Măcrișului, Jud. Ialomița.
Vreau să vedeţi câteva poze din şcoli, să-i vedeţi pe copii, să vedeţi ce frumoşi sunt
Nu ştiu de ce menţionez asta, dar poate unele dintre dumneavoastră îşi amintesc de ora Always din generală. În care cineva a venit într-o oră de dirigenţie şi ne-a răspuns la cele mai stupide întrebări şi ne-a lăsat să
chicotim şi să ne dăm coate până ne-am potolit, aşa cum doar nişte copii se pot potoli, de am început să ascultăm şi să judecăm. Am primit fiecare un set de broşuri, mai ştiţi, cu toate informaţiile şi întrebările posibile despre prima menstruaţie, ciclul hormonal, cu ovare desenate şi ovule şi, vai, spermatozoizi! Şi mai era acolo un pachet cu 2 absorbante, pe care le-am pus bine în dulapul de la capul patului şi le-am grijit pentru vremuri care să nu mă ia prin surprindere. A fost, poate, unul dintre cele mai practice şi importante lucruri care ni s-au spus anul ăla la şcoală. Cu siguranţă s-a făcut lumină în capul multora, iar cele mai ascunse întrebări au prins glas. Eu ştiam câte ceva de la mama, dar niciodată nu mi se explicase ilustrat. Atâta bine ne-a făcut campania aia de informare, cum nu cred că ne imaginăm. Şi eram copii de oraş, majoritatea din familii de intelectuali. Dar aproape la fel de necunoscători.
Există vârste la care aceste campanii de informare fundamentală joacă roluri cruciale (tot înveţi să citeşti, chiar dacă n-ai o bibliotecă la dispoziţie; tot îţi vine ciclul menstruaţia, chiar dacă nu ştii ce-nseamnă. Deci supravieţuieşti. Întrebarea e cum.) De asta zic, habar n-avem când şi în ce fel ne pot salva. Sper să le fie de folos copilaşilor şi sper ca Always să mai facă din astea.
————————————————
– Un articol scris în calitate de ambasadoare a educaţiei pentru generaţia aflată la început de drum. O campanie Always:
Din convingerea că tinerii au nevoie de susținere pentru a avea acces la o educație completă, Always, cu sprijinul Ministerului Educaţiei Naţionale, dă o mână de ajutor la creșterea calității procesului de învățare în patru școli cu acces redus la resurse materiale, aflate în localităţile Ocolna (jud. Dolj), Moroieni (jud. Dâmboviţa), Valea Măcrişului (jud. Ialomiţa) şi Turda (jud. Tulcea). Materiale didactice, o bibliotecă şi rechizite, calculatoare şi un laborator de ştiinţe vor ajuta la construirea unui sistem care le oferă elevilor acces la nenumăratele posibilităţi pe care le deschide un sistem educaţional de înaltă calitate.
Always a facut donaţii în valoare totala de 40.000 euro, de care beneficiază 800 de elevi care studiază în aceste şcoli.
dojo
Ar trebui mai multe ore din astea, poate nu vom mai avea mame de 12 ani, care nu stiau ca li se poate intampla.
Si noi am prins ora asta, la noi au venit cu OB-uri si stiu ca atunci am si incercat unul. A fost o revelatie fata de absorbante 😀
copila blondă
Exact. Iar pe mine dr-ul Măseluţă m-a învăţat să mă spăl pe dinţi. Serios!
Klara
Chiar a fost inspirata campania aceea, sper ca se mai face si acum in scoli, chiar merita!