Evident că proiectul “Legea apei” (prin care se urmăreşte ca producătorii de apă – există aşa ceva?- să fie obligaţi să treacă pe etichetă şi conţinutul de nitraţi) e o campanie de promovare a mărcii de apă Aqua Carpatica. Una foarte deşteaptă, mai ales că “strategia de marketing” aduce argumente care încurajează sănătatea şi sunt valabile din punct de vedere ştiinţific. Nu vindem margarină cu aromă de şuncă şi personaje colorate pe capac, spunându-le părinţilor că are calciu şi vitamine, toate esenţiale pentru diverse dezvoltări ale pruncului. Ce anume se dezvoltă şi ce crocobauri se dau peste cap prin nişte simple teste de sânge nu specifică niciodată reclama.
Nu am fost implicată în campania “Legea apei”, am aflat de ea de la Chinezu. Dar pentru că zilnic beau… şi beau tone de apă (poate confirma Pyuric, care -într-o seară la Barcelona- s-a bazat pe o sticlă de 2l de apă plată, plus nişte resturi într-o alta, pe care să o împărţim, iar dimineaţa s-a trezit că o băusem pe toată!!! Fără să îmi dau seama. Dacă există broaşte-n burtă, regatul lor e la mine!), cu drag îmi dau cu părerea.
Legea apei nu ne va garanta faptul că bem o apă benefică. Deoarece pe lângă nitraţii aceştia, pe care mulţi învaţă să-i pronunţe, mai sunt o grămadă de alte elemente văzute şi nevăzute care influenţează calitatea apei noastre. Dar cea mai importantă misiune a proiectului este aceea de a-i învăţa pe oameni noţiunea de “calitate” în relaţie cu apa pe care o beau. Deşi arată la fel, apa poate avea efecte diferite.
Calitatea apei depinde de: provenienţă şi conţinut, mijloc de îmbuteliere şi/sau condiţii de transport, temperatură, recipiente de depozitare (sticla e întotdeauna e preferat plasticului) şi alte influenţe vibraţionale, care se manifestă prin sunet, gând sau scriere, modificând însă structura fizică a cristalelor de apă.
- Conţinutul maxim de nitraţi, admis în apa potabilă a copiilor e 10mg/l. Mama (medic de familie şi minte deschisă) confirmă o creştere neobişnuită, în ultima vreme, a nitraţilor în urina pacienţilor-copii. Evident, nu a făcut un studiu, dar cu memoria şi observaţia stă bine.
- În Sibiu, avem filtru de carbon la robinetul de la bucătărie, de câţiva ani. Înainte să-l cumpărăm, am făcut o socoteală simplă: într-un singur an, scoteam investiţia şi amortizam banii daţi pe bidoane de plastic, transpirate prin supermarketuri.
- Mai grozav decât filtrul ăsta de carbon e ionizatorul de apă, care o alcalinizează. E şi ceva (mult) mai scump. Dar mă bate gândul, sincer… Despre importanţa pH-ului apei noastre şi a organismului, în general, vă rog să citiţi aici.
- Terapia cu apă, tot de la japonezi luată cu împrumut. Ştiaţi că ei sunt cel mai longeviv popor de pe planetă, da? Oare de ce!
- Despre apa ionizată mi-a plăcut ce am văzut pe blogul doamnei Ligia Pop.
- Despre Masaru Emoto şi cristalele de apă am mai scris.
- Era acel documentar rusesc, “Voda”, însă nu îi mai găsesc linkul. Mult despre Masaru Emoto şi cercetarea lui.
- Carafa (nu-mi place prezentarea pe acest site, e superficială şi comercială; dar produsul e de calitate)
- Energizarea apei prin rugăciune, intenţie, muzică sau cuvinte scrise
- Energizarea apei prin amestecarea cu o linguriţă (nu de metal) în sens invers acelor de ceasornic
- Energizarea apei prin păstrarea într-un recipient împreună cu o frunză proaspătă de la o plantă
În concluzie, nitraţii nu sunt totul când vorbim de calitatea apei potabile. Dar sunt un început. Sănătate să avem!
catalin
Hai mai blonduto, chiar crezi balivernele alea ale lui Emoto? Sau faza cu “energizarea apei”? 🙂 🙂
copila blondă
Masaru Emoto are argumente şi dovezi ştiinţifice, care îi susţin teoria. Le aştept şi pe ale tale.
catalin
Din nefericire argumentele si dovezile stiintifice ale distinsului M Emoto nu au fost niciodata publicate si sint imposibil de gasit. Cartile pe care si le-a publicat singur (si de pe urma carora a facut o avere) bineinteles ca nu pot si considerate stiinta.
Apropo, apa plata e apa de la robinet. Sigur, mai are si ceva PFA in plus de la ambalajul de plastic. Daca vrei sa bei apa mai buna, singura varianta e apa minerala. Exista si varianta decarbogazificata.
Cam singurul articol nasol pe care l-am vazut aici … da’ nasol tare 🙁
gheghe
de acord cu “bidoane de plastic, transpirate prin supermarketuri”. de aia beau foarte rar apa imbuteliata. recipientele de argint imbunatatesc de asemenea calitatea apei.
copila blondă
Catalin, ok, raspunsul la intrebarea ta este da, chiar cred balivernele respective. Argumentele mele nu sunt fotografiate si oricum nu cred ca te-ar convinge.
Dar o sa caut despre Emoto, ca m-ai facut curioasa.
gheghe, mie imi place apa de la robinet, fiindca e mai curgatoare.
p.s. Mama a dus mai demult apa la laborator: o mostra de la robinet si una apa minerala plata. Ghici care era mai pura? Aia de la robinet! Vrea sa repete experimentul, de data asta cu apa filtrata. Care mie nu-mi prea place la gust, daca tot ai intrebat 😛
Dar cum…recipiente de argint?
Florin Grozea
Ce articol lung. Dar apoi citesc comentariile și mă bagă la îndoieli… Eu beau apă plată (îmbuteliată) zilnic, e cam singurul lucru pe care îl beau constant și nu aș trece la apă de la robinet. Mi se pare ilogic ca o apă care vine prin kilometri de țevi de fier (vechi și păcătoase, cum sunt toate în România) să fie mai curată decât cea îmbuteliată.
catalin
Eu am inventat niste tigari care te fac mai destept. Cumperi? Hai ca fac reduceri pentru blonde. 😛
Acuma nu vreau sa te supar, dar e chiar grav ca un medic crede nu stiu ce prostii pseudo-stiintifice.
Normal ca m-ar convinge un argument, da’ sa fie corect. De exemplu: “da ma, uite, asta a demonstrat nu stiu ce, experimentele sale au fost duplicate si verificate de alte laboratoare si rezultatele au fost publicate in revistele X, Y si Z”.
catalin
Apa plata este apa de la robinet ambalata in plastic. Daca sint fraieri s-o bea …
Puteti cauta pe google despre scandalul cu Dasani din Marea Britanie: Coca cola vindea drept apa pura si nu mai stiu cum apa de la robinet. Toate ziarele britanice au scris despre asta.
daniel rus
e simplu. luati cani de argint si beti apa din ele. e ca apa sfintita, doar ca nu sunt popi in jur
copila blondă
Florine, stiu, exact asa cred si eu. De asta, am carat sute de bidoane de apa plata in Bucuresti. In Sibiu, a trimis mama apa la analiza. A iesit aia de la robinet mai curata decat cea imbuteliata. Dar ce sa zic, o fi fost o nimereala nefericita.
Oricum, merita o cercetare asupra situatiei. Iar un filtru cred ca face toti banii. Desi sunt f scumpe.
catalin, ohooo, eu am multe alte teorii inca inexplicabile de catre stiinta. Nu inseamna ca, daca nu inteleg felul in care functioneaza motorul masinii mele, nu ma pot folosi de ea 😉
Ai fi uimit. Si nu e vorba de credinta, ci de deschidere.
daniel, dar ma gandesc ca si argintul asta trebuie curatat cumva din cand in cand. Si nu ma refer la detergentul de vase.
Madalina
Taica-miu tine apa intr-o carafa in care are o lingurita de argint. Are impresia ca e mult mai buna si la gust.
Cat despre apa de la robinet, eu cand stateam in Galati am facut viermisori (giardia ii chema parca) si de atunci m-am cam ferit sa beau apa de la robinet.
Tind sa cred si eu in ideile expuse de Emoto, insa nu as merge atat de departe incat sa scriu mesaje de dragoste sau de multumire pe sticla.
Cel mai tare experiment care a fost prezentat in Voda mi s-a parut cel cu orezul pus la incoltit. Am tot vrut sa il incerc si eu, insa nu as avea rabdare sa vorbesc frumos cu un castron de orez, sau sa-l injur. Cred ca cel mai usor mi-ar fi sa il ignor. Si daca imi aduc aminte bine, cel mai nasol castron a fost cel ignorat.
Nelu
Multi sceptici cand au aflat despre Campania pentru etichetele transparente au spus : Legea Apei ?—> un “marketing mascat” a apei AQUA Carpatica !
Acum, cand si Rio Bucovina a decis public sa sustina si ea Legea Apei ce vor spune (cei sceptici) ? : “marketing mascat” pentru doua marci facut simultan ?!?
http://www.facebook.com/aqua.carpatica/posts/415143245182343?ref=notif¬if_t=share_comment
catalin
Sint multe lucruri pe care nu le putem explica, dar macar trebuie sa fie repetabile. Nu-i suficient sa spui “eu am observat asta” cind nimeni altcineva nu poate repeta experimentul pe care l-ai facut tu.
gheghe
tre sa recunosc, si eu am fost sceptic in privinta lui Emoto, dar am vazut ca s-au dus rusii aia pana in Venezuela dupa apa si nu s-au dus degeaba. apoi am aflat cat de importanta e apa activata in agricultura din India.
apa de la robinet e mai curgatoare, dar daca iti amintesti, unghiurile drepte din retea afecteaza grav structura apei. eu am noroc de izvoare curate in apropiere.
mno, nu in ultimul rand, stii ca eu sunt cu solutiile open-source. gasesti foarte usor DIY water alkalizer – nu pare greu de construit.
ivore
Miruna? nu stiu cat de on-topic dar am o nelamurire. Daca ai vreaa sa imi raspunzi ;;) (?!)
Acum pe bune, fara a face reclama la produse, e bine sa te dai cu crema pe fata si pe corp? (cat de scumpa o fi ea)
Da, stiu, ar trebui sa ma documentez si eu, dar cat tine sigur nu o sa pot ca nu sunt chiar pasionata. Stiu ca iti place “sa stii” in general despre nutritie, sanatate, piele(corp).
Mie mi-e frica de pielea”cauciuc”. Vad pe unele feţe de pe strada. E de la creme?
scuuuze de indrazneala.
copila blondă
Of, grea întrebare ai pus. Cred că cel mai corect răspuns e să îţi cumperi cele mai de calitate creme. Şi mă refer la produsele bio, organice, cu certificate care să le garanteze calitatea. Ai însă grijă, acestea au termene de valabilitate scurte, tocmai fiindcă nu conţin conservanţi.
Efectele benefice ale cremelor nu sunt de neglijat, atâta timp cât le depăşesc pe cele ale dezavantajelor. Deci, folosind produsele de calitate, având un stil de viaţă sănătos (bând multă apă, mâncând echilibrat), nu ai de ce îţi face griji!
ivore
Grea,grea dar o sti! stiam eu
multumesc, multumesc
m-a ajutat raspunsul, acum mi se pare mai logic sa folosesc.