Diferenţa dintre sexul pe bani şi cel fără bani este că, de obicei, al doilea costă mai mult.
Ca să fie clar din start: blondele care gândesc nu încurajează prostituţia, decât atunci când e de comun acord. Şi nu mă refer la stat, că poziţia acestuia e la fel de clasică precum cea a misionarului. E nevoie de un moment de inspiraţie divină (:P) pentru a o schimba, dar surprizele ulterioare pot fi din cele mai plăcute. Inclusiv pentru nevestele tiriştilor scăpate poate de nişte candidoze, clamidii şi alţi crocobauri.
Şi ca să fie clar imediat după start: blondele care gândesc nu confundă lucrurile, ştiind exact care e diferenţa dintre viol şi prostituţie. Când spun “acord comun”, mă gândesc la schimburile petrecute în cadrul acestei activităţi. Nu judec, nici măcar nu analizez, vreau doar să mă explic: la schimburi intră tarife, părţi trupeşti şi crocobauri. Adică, atunci când plăteşti sau eşti plătit pentru un serviciu, mă gândesc că e bine să ai un contract cu cât mai multe clauze, tocmai fiindcă necunoscutul e periculos când se întâmplă pe pielea ta. Sau prin alte zone anatomice, dar n-aş vrea să intrăm în detalii.
Ştiţi, eu personal am credinţa că sexul fără iubire e o perversiune. Susţin asta până în pânzele albe, iar cei care mă contrazic nu au cunoscut faţa profundă a actului. Evident, piesa se desfăşoară în diferite scene, tocmai acolo stă aventura. Să vezi câte feţe îţi poate descoperi o monedă. Având în vedere aceasta, mărturisesc că nu pot nega prostituţia, dar nici nu o pot înţelege. A da cu împrumut un vagin sau a-l lua cu împrumut pentru 5 minute de plăcere sau câţiva bănuţi. În acest context, nu văd de ce zoofilia e considerată boală de nebuni, dar mersul la vagine de pe stradă, nu. Diferenţa e doar de specia împrumutată, clientul rămânând, în principiu, acelaşi animal. De fapt, nu înţeleg cererea acestei pieţe de nefericiţi. Oferta e o consecinţă naturală a oricărei economii cu aspiraţii de dezvoltare. Aici vorbesc de economia ei, a prostituţiei, că femeia în sine habar n-am cu ce se alege. Am auzit şi eu de omonimul cuvântului “peşte”.
De fiecare dată când merg acasă pe Valea Oltului, văd câte o individă în pantaloni scurţi şi tocuri, indiferent de vreme. Întotdeauna sunt tentată să opresc şi să vorbesc cu ea, dar niciodată nu am apăsat pe frână. Fiindcă îmi e ruşine că văd mai întâi profesia din ea şi abia apoi omul. Dar acesta este adevărul. Însă sunt convinsă că la fel ca şi la mine, în spatele fiecărei profesii stă câte o poveste. Şi nu suntem toţi la fel de norocoşi …
*acest articol a fost scris cu prilejul festivalului urban “Femei pe Mătăsari“, care va închide parţial strada Mătăsari pentru a o da femeilor talentate. Ce-o mai fi însemnând şi asta, cred că merită mers şi văzut 😉 Festivalul începe azi, ţine până duminică, iar, de mâine, va exista acolo un “colţ” unde trecătorii îşi pot scrie succint părerea despre prostituţie. E o realitate. Dacă ar trebui să ne dăm cu părerea, habar n-am.
camil
ca să nu intru în partea etico-filosofică a conceptului (o las în seama femeilor, mai în măsură să zică ce și cum), indic doar spre exemplul suedez, care incriminează cumpărarea de servicii „de profil”, dar nu și vinderea lor…
copila blondă
serios? nu ştiam… ce tare!
camil
http://www.justicewomen.com/cj_sweden.html 🙂
Stefan Murgeanu
zoofilia e diferita cu mult de prostitutie, deoarece nu presupune consimtamantul partilor!!! 😉
la fel si pedofilia sau violul
sunt cu totul altceva decat prostitutia sau homosexualitatea, unde exista consimtamantul partilor
scuze de offtopic
Oana
Nevoia de reproducere (si a omului) se afla pe locul 2 (dupa nevoia de hranire) in “clasamentul” codului genetic. Suna frumos ideea de iubire + sex, dar viata e prea putin preocupata de estetic.
Cioran avea o vorba: “Toata lumea vorbeste de consecintele placerilor. Dar oare consecintele durerilor nu-s si mai mari?”
Concluzia mea: atata timp cat nu afecteaza pe nimeni ceea ce facem, cred c-ar trebui sa ne simtim liberi sa ne traim viata asa cum ne-o dorim – chit ca asta inseamna sex in fiecare noapte cu prostituatele de peste tot. 🙂
CumSa
Foarte tare, nu stiam.
Teamadetrepte
Un articol excelent, felicitări!
Oana, prostituţia şi promiscuitatea nu au nimic de a face cu nevoia de reproducere, pentru simplul motiv că oamenii implicaţi în aşa ceva evită reproducerea. Şi nu văd cum nu afectează pe nimeni, atâta vreme cât majoritatea prostituatelor sunt forţate direct sau indirect să facă asta. A accepta prostituţia înseamnă a accepta exploatarea unor fiinţe umane şi tratarea lor ca obiecte, cum a zis şi blonda.
Oana
@CumSa: mai ceva ca otelul!
@Teamadetrepte:1.cand am zis “nevoia de reproducere” m-am referit la instinct, nu la faptul in sine de-a face copii. 🙂
2.m-am referit mai mult la sex si mai (foarte) putin la prostitutie (era doar un exemplu exagerat pt a evidentia cealalta idee).
3.nu mereu prostitutia inseamna exploatare.
wilhema
Data viitoare apasa pe frana. Vei descoperi multe asemanari.:)) M-am saturat de blonde care practica prostitutia zi de zi, dar fac pe inocentele; si barbatii … care sunt atat de limitati incat ajung sa plateasca o femeie pentru servicii uterine si extrauterine. Inca un argument pentru care femeia este superioara barbatului – daca vrea sa faca sex cu un barbat, nu trebuie sa plateasca ceva, din contra,ea este , de fiecare data, cea avantajata. :))) Ce bine este sa fii femeie!!!
Liora
Sunt de acord cu Oana. Instinctul sexual este innascut, il ai pur si simplu. Unii si-l atrofiaza in timpul vietii, din varii motive, iar atrofierea asta le naste frustrari sau dereglari grave, asta e alta poveste.
Instinctul sexual trebuie adaptat societatii in care traiesti. Adaptarea asta o face…constientul. Cu alte cuvinte, nu facem sex pe banca din parc sau in intersectie doar pentru ca asa ne vine, ne ascundem intr-o camera, ca altfel, societatea NE PENALIZEAZA.(prin legi, morale sau juridice) Si noi, traitori in aceasta societate, stim asta.Ca unora nu le pasa, asta e semn de probleme, ca doar e problematica inadaptarea in societatea in care traiesti.
Tot societatea a alaturat, de-a lungul timpului, iubirea de sex. Sau mai bine zis, alaturarea a fost facuta initial: sex-casatorie.(vezi biserica) Abia apoi au venit vremuri cand femeia isi permitea sa se casatoreasca din dragoste, alaturand sexul dragostei si casatoriei.
Sexul nu e perversitate, sexul e o nevoie si un instinct .Asa, in general.
Despre prostitutie,(excludem intermediarii, pesti si alte figuri antisociale care subjuga femeia ) eu cred ca este un SCHIMB de putere.
-tu ai ceva ce eu imi doresc, eu am ceva ce tu iti doresti. ne dam reciproc.
Atat banul cat si sexul sunt mijloace dorite si vanate. In prostitutie se face schimb de ´´bunuri´´ .
Nu cred ca e vorba de ´´iti inchiriez vaginul pentru 10 minute´´, ca atunci ne-am acuza sefii ca ne inchiriaza creierul sau tot corpul cate 8 ore pe zi 🙂 Cand de fapt, as merge pana la a afirma ca tot de un schimb e vorba.
Teamadetrepte
M-am prins că e vorba de instinct, reacţionam la ascunsul în spatele acestei “nevoi de reproducere”, prezentată ca un imperativ biologic, când de fapt e pur şi simplu vorba de o dorinţă egoistă de a obţine plăcere. De parcă bărbaţilor le-ar fi practic imposibil să se controleze (fals) şi atunci hai să acceptăm prostituţia, că “oricum se întâmplă”.
Liora
@teamadetrepte, instinctul sexual este defapt nevoia de reproducere pentru ca…asa se fac copiii 🙂
Sa nu uitam ceva important: o femeie ramane insarcinata intr-o anumita perioada a lunii, in rest poate face sex din pura placere. Este, oricum ai lua-o, o nevoie biologica si psihica. Ce e rau in a-ti dori sa obtii placere?
Eu obtin placere si cand mananc o cioco buna, sunt de condamnat ca-s ´´egoista´´? 🙂
In rest..cum vad eu prostitutia am scris mai sus. Acum, ca o accepti sau nu, da, ea exista , a existat dintotdeauna si va exista in continuare. Asta e.
Si nu e vorba ca barbatii ´´nu se pot controla´´ evident ca-i fals, n-a zis nimeni asta. E vorba ca nu vor sa se controleze si apeleaza la servicii sexuale, treaba lor in fond! Decat sa incercam sa oprim un fenomen asupra caruia nu avem niciun control, mai bine ne-am ocupa cu educatia sexuala a tuturor femeilor si barbatilor, indiferent daca au de-a face cu prostitutia sau nu.
Tu ce zici?
mo
numa o chestie, fara sa imi exprim parerea etica si feminista (3rd wave sau 2nd wave) dar trebuie legalizat la fel ca drogurile pentru a asigura siguranta celor care “profita” de ele si mai ales a celor care ofera serviciile in discutie.
sa nu existe proxeneti, sa fie asigurate fizic, cuasigurare de sanatate, teste bts etc., imperativul prezervativelor etc. etc. din nou. pentru ca exista din totdeauna (si la alte primate) si va exista mult de-acum incolo. trebuie asigurate siguranta celor care o ofera la fel ca cea a clientilor.
Cristian
Ştiţi, eu personal am credinţa că sexul fără iubire e o perversiune.
Iar unii din noi sunt perverși. Pe lânga asta se știe că Gemenii sunt cea mai afemeiată zodie, hi, hi, hi! 🙂
P.S. Nu neg că sexul e mai plăcut când cei doi se iubesc sau măcar există o afinitate între ei.
Ernest
Postarea asta e prea…medicala. Atatia termeni de specialitate mai intalnesti la obstretica-ginecologie.
N-am fost niciodata pe la vreun cabinet, sunt baiat :D, dar am un baiat ce e doctor de femei.
App. urata meserie, zic eu, din povestirile lui. Yeahh.
Asa, despre prostitutie, un alt prieten are o vorba pe care nu as vrea s-o reproduc nici macar cu puncte, puncte. Spunea ceva despre provocarea placerii cu ajutorul imaginatiei decat ceva ”nesanatos”.
Indrid
Un usurel offtop, ma aflu sub impresii proaspete, de asta ma bag aici 🙂
Se face ca am privit in seara asta pentru prima data filmul “Casablanca”. N-ai sa ma crezi daca-ti spun ca am stat cu gandul la tine tot filmul. Dupa mine, semeni uluitor de mult cu protagonista filmului Ilsa Lund (Indrid Bergman), desi asta din urma nu e blonda.
Probabil ca lumea ti-a mai spus-o, ma rog, hai si eu 🙂