Câte telefoane, conturi şi bărbaţi

Chiar ieri vorbeam cu mama. Care era supernervoasă pe nişte cretini cu telefonia lor mobilă, care au prelungit automat un contract, pe care ea voia să-l rezilieze. Adică, până şi să divorţezi se poate, să împarţi apartemente şi copii, să te faci pe ele jurăminte la popa, dar contracte de telefonie mobilă nu poţi, domne, desface!

Şi în toiul nervilor aşa, m-am gândit că de fapt noi suntem singurii vinovaţi. Că am trecut într-o viaţă prin toate reţelele telefonice. Şi era să compar chestia asta cu un fel de curvărie, dar e chiar mai proastă de atât combinaţia, că măcar curvele câştigă ele bani, nu îi dau. În fine.

De ce ne trebuie mai multe numere de telefon? De ce ne trebuie mai multe conturi în bancă? De ce ne trebuie mai mulţi bărbaţi? Oare nu e mult mai uşor de gestionat o singură agendă telefonică, oare nu e mai uşor de purtat un singur card bancar, oare nu e mult mai uşor de “cicălit” un singur individ? La telefoane e chiar mai simplu când nu sună TREI DEODATĂ. La bani tot aşa, că nu e ca şi cum n-ar încăpea toţi într-un singur cont. Iar la bărbaţi poate fi chiar plăcut, dacă l-ai găsit pe cel potrivit. De fapt, cred că asta-i toată şmecheria. Bun, am zis-o, puteţi să nici nu mai citiţi postul până la capăt.

Şi totuşi, revoltându-mă eu aşa, îmi amintesc o chestie: şi anume că am restrâns două telefoane într-unul singur, dar am mai înfiinţat totuşi încă un număr, pe care doar trei persoane îl ştiu. În ceea ce priveşte conturile, am început la banca unde îmi băgau alocaţia şi de atunci tot continui… Noroc că de la o vreme am şi ce băga în conturile respective, că altfel îngheţau de frig şi de dor, săracele. Oricum, asta cu îngheţatul e treabă de cercetat înainte de a face contul, că există posibilitatea (în funcţie de bancă) să crească acele costuri de administrare a contului. Chiar dacă el practic nu mai există că e gol. Ştiu, e ca în Caragiale, dar poţi ajunge să plăteşti penalizări. Nu e peste tot aşa, deci trebuie verificat. Iar la bărbaţi n-am prea ajuns, că-n general am dat doar de copii. Ceea ce e bine de ştiut, că de vedeţi vreun Făt-Frumos pe strada voastră, daţi-i şi adresa mea 😉

Şi apropo de mai multe conturi: Mi-am amintit de filozofia PT-ului, cu cele 5 steaguri. “PT” înseamnă “Perpetual Traveler”, “Permanent Tourist” sau cel mai tare – “Previous Taxpayer”. Conceptul îi aparţine lui dr. W.G. Hill, mai multe despre asta puteţi citi aici. Pe scurt, tipul ăsta zice că una din premisele libertăţii absolute este să faci o separare clară între conturile din care cheltui şi cele în care ţii economiile. Chestia asta cu Previous Taxpayer îmi place de numa’. Vreau şi eu!

Dar vorbind serios, eu conturile diferite mi le-am făcut la cererea celui care vira banii, în ordine: mama, şcoala- după alocaţie, la  facultate am luat bursă (ca să mă laud, dacă tot suntem la mine pe blog)- şi serviciul. În rest, ce alte motive ar mai fi, ca să ai mai multe conturi, mai multe telefoane şi mai mulţi bărbaţi?

———————————-

*Acesta este un articol din cadrul programului şcoala de bani. Astăzi de la 5 este curs (ne “vedem” acolo ?), mai este miercuri şi vineri. Ora rămâne aceeaşi. Imediat după curs se dau subiectele pentru extemporal, dar e timp pentru rezolvare până a doua zi la 2. Astea mi se păreau cele mai provocatoare lucrări şi în şcoala mea adevărată: când profa ne lăsa cu toate cărţile şi caietele pe masă şi noi tot bâtă eram… Ceea ce nu vă doresc de data asta! Sper ca lucrurile să se fi schimbat din generală… (eu la concurs n-am voie să particip, deci mă uit de pe margine). Şi nu uitaţi să îmi daţi şi câte o notă mare, în dreapta pe blog. Scrieţi cu încredere adresa de mail, nu vă spamează nimeni. Pe cuvânt. Ce căpătăm? Onoare pentru blonde! 😉

Articolul anterior

“Lupta cu cancerul e demult câştigată”

Articolul următor

Frumuseţea colegilor de facultate

5 Comentarii

  1. Valeriu

    Românul s-a născut Perpetual Taxpayer :)) îi place să aibă din toate cât mai multe, chiar dacă nu face nimic cu ele. Respectiv conturi, numere de telefon, telefoane, amante + iubite. Până la urma rămane cam tot așa: românul e rău platnic dar este frivol și cheltuitor, prin urmare impozitul direct e rau, dar este bun cel indirect.
    Conturi am numai doua, dar bani să fie că ma descurc și fără conturi.
    Numere de telefon am avut o gramdă, m-am rezumat la două, nu poti respinge trei apeluri cu două mâini.
    Tăntișoarele, nu îmi plac astea prepay sub nici o formă, caut ceva pe contract dar modelele disponibile nu prea au funcții avansate și nici bateria nu le ține mult. Poate o găsim totuși ceva la oferta de sărbatori. :))

  2. varietas delectat :).
    știau latinii ce știau.

  3. morbo

    mai multe conturi? pt diversificare, reducerea riscului. nu-ti tii toate ouale intr-un cos, vorba aia englezeasca.
    mai multe retele de telefonie? F… if I know, alta vorba englezeasca 🙂

  4. ady

    in legatura cu problema mamei tale. din cate stiu eu, atunci cand cumeperi un telefon cu abonament (cumperi obiectul la un pret mai mic) esti obligat sa inchei contractul de furnizare a serviciului pe o anumita perioada (1-2 ani, deregula). in acest interval beneficiarul serviciului nu poate rezilia contractul fara a plati o taxa/penalitate (tocmai pt ca a cumparat obiectul/telefonul la un pret mai mic decat in mod normal). dupa expirarea acestui interval contractul este prelungit automat pentru a nu exista un vid al clauzelor care guverneaza relatia dintre prestatorul de servicii si utilizator. totusi se modifica putin regulile rezilierii. in acest moment utilizatorul poate sa ceara rezilierea contractului oricand, fara a achita vreo taxa/penalitate, in conditiile mentionate in contract (cererea trebuie facuta cu minim 30-45-60, cam astea sunt perioadele clasice) inainte de momentul la care se doreste incetarea acelui contract/prestarea acelui serviciu. (chiar daca se doreste incetarea “de maine”, ea se va face dupa cele x zile de la depunerea cererii). cam asa arata/ar trebui sa arate contractele de prestari servicii, in general si cele pt telefonie, in special.
    sunt jurist si ar cam trebui sa stiu ce spun/scriu. 🙂
    ii recomand mamei tale sa-si citeasca contractul sau, in cel mai rau caz sa solicite informatii la o reprezentanta ceva. sunt obligati sa i le ofere si daca va rezista noilor oferte (nimanui nu-i place sa piarda un client :)) ar trebui sa poata rezolva problema.

    referitor la articol, la modul general, am un singur telefon, un singur abonament si un singur numar si-mi ajunge.
    doua conturi, e drept, unul de economii din care cheltui extrem de rar si cel de salar care este cel de cheltuieli.
    o explicatie a multitudinii de conturi este ca uneori o persoana deruleaza mai multe activitati pentru care doreste conturi distincte/persoanalizate, intrucat conditiile acelui cont se potrivesc mai bine acelei activitati.
    sau, in cazul celor cu mai mult bani, doresc protejarea banilor. se garanteaza doar ….. nu mai stiu, parca 50.000 euro. adica, daca banca da faliment si omul are multi bani in conturi la banca aia statul nu-i garanteasa ca recupereaza decat suma de mai sus. asa ca unii prefera sa-si impreastie banii in mai multe conturi, la mai multe banci. (nu-i cazul meu :))

  5. morbo

    a, bine, m-am mai gandit…mai multe retele, ca sa fii pe faza la tot felul de oferte, sa iti reduci la maxim costurile…asta daca depasesti punctul de break even, ca sa zic asa.

Leave a Reply

© 2007-2022 Și Blondele Gândesc | Powered by WordPress

Temă optimizată de Valeriu | 123 queries in 0.391 s