Un mic test mare

Citiţi următoarele cuvinte şi spuneţi-mi care vă atrag atenţia:

iertare, iimină, iubire, cocor, linguriţă, faffurie, obligaţie.

——————————————

Observaţi că atenţia v-a fost atrasă imediat de cuvintele scrise incorect? Ţineţi minte că avem tendinţa de a ne concentra mai mult pe greşeli, de a observa lucrurile negative şi a reţine defectele…

Astăzi, vă rog să observaţi iertarea şi iubirea din vieţile dumneavoastră… indiferent cum ar fi ele scrise. Şi pe oamenii care le generează.

(sursa: “Pacea casei în 333 sfaturi”, dr. Floarea Damaschin)

Articolul anterior

Ieri, la casa de copii

Articolul următor

Apreciez non-educaţia

14 Comentarii

  1. Dee

    Wow, da! Cel mai aiurea e ca avem nevoie de un testulet, chiar de e el dragut, pentru a ne da seama.

  2. brontozaurel

    Nu. Nu vreau sa fac compromisuri. Nu vreau sa le tolerez celor apropiati, nu vreau sa-mi tolerez nici mie lucruri pe care nu le-as tolera altora.

  3. Andrei

    Asa vom face, insa nu degeaba ne concentram mai mult pe partile negative, caci din aceste parti e probabilitatea mai mare sa nu obtinem rezultatele dorite, cel putin la prima vedere

  4. Valeriu

    O greseala poate avea si efecte benefice, dintr-o greseala inveti.
    Oricum fain testul. 🙂

  5. boby

    din greseli inveti, bine ai zis, dar atentie sa nu devina obisnuinta.Cind este vorba de iubire, iertarea vine din iimina.

  6. Alexandra

    Citind primele doua randuri, alesesem fara sa ma gandesc la altceva cuvantul “iimina” din simplul motiv ca mi se pare simpatic – stiti ca asa stalcesc copiii mici cuvantul “inima”. :)) La cei mari, situatiile “stalcite” primesc iertarea in functie de circumstante – uneori e mai confortabil sa treci cu vederea, sau pur si simplu nu vrei/nu ai nevoie atunci de ceva care sa-ti tulbure apele. Desigur, pe viitor ceea ce ai iertat sau nu poate avea consecinte, important e sa treci peste – shit happens, asta e daca nu am avut ochi si urechi sa observam la timp. Compromisuri facem zilnic, in repetate randuri, despre unele crezand ca sunt decizii bune. Asa ca mai degraba cred ca trebuie sa fim cat mai rationali si independenti emotional, sa nu uitam ca suntem oameni. Si sa ne luam cate o pauza si sa respiram, din cand in cand…Vanatoarea de greseli ne oboseste prea mult pe noi, in primul rand.

  7. Mie mi-a atras atentia cuvantul cocor. E singua fiinta din insiruirea pusa de tine acolo.

    Testul e gresit; adica nu testul ci interpretarea lui. Nu ne uitam la greseli; ne concentram asupra neobisnuitului. Poate de aceea cei care mint sau fura nici nu (isi) mai “vad” greselile. Totul li se pare “normal”.

    Offtopic: testul nu este relevant pentru cei care clicaresc toata ziua pe net. Greselile din cauza vitezei cu care se scrie sunt destul de comune asa ca nu se “uita” nimeni la ele.

  8. dar eu de ce am tendinta, oricat de des patesc lucruri negative, sa vad mai mult jumatatea plina a paharului? 🙂 serios acum 🙂
    ps: mersi ca mi-ai reamintit că sunt prea critică de fel, cu cei din viata mea…te pup! te mai pup o data!

  9. dorina

    darael, cred că tocmai cei care clickăiesc toată ziua sunt mai sensibili la greşeli din astea… dar poate mă înşel.

  10. :)) sincer eu am vazut lumina al2lea cuvant, apoi recitind am bagat de seama faffurie si abia dupa iiumina, ca acum citind tot postul sa vad ca era inima :)) well… that’s me

  11. Cristian

    Prostii! Logic că îmi sar în ochi cuvintele pocite din moment ce nu le pot citi (înțelege) din prima.

  12. Hmmm, la prima vedere asa pare. Daca ma distantez un pic de la directia pe care mi-ai trasat-o tu (sugerandu-mi cum sa privesc exercitiul) vad altfel. Atractia fata de acele cuvinte nu cred ca este cauzata de greseli, ci mai degraba de “diferit”. Este evident ca atunci cand citim, cuvantul nu este citit cap coada, litera cu litera, citirea este mai degraba vizuala. Creierul nostru a invatat in timp cum arata cuvantul. Nu faptul ca e gresit ne atrage atentia, ci faptul ca e diferit. Spre exemplu, un cuvant italic sau bold-uit intr-o mare de text, este cel care atrage primul privirea, fara a fi gresit. Extrapoland, tot ce e diferit, in bine sau rau, ne atrage atentia prin diverse simturi: vizual, auditiv, olfactiv etc.
    Mai mult decat atat, creierul nostru nu functioneaza prea “eficient” pe negativ, el este de cele mai multe ori SURD la cuvantul NU. Vezi celebra deja “NU te gandi la un elefant roz!”

  13. mo

    oare nu tot pe tine te enervau mesajele amorezate scrise incorect? ori una ori alta 😛

Leave a Reply

© 2007-2022 Și Blondele Gândesc | Powered by WordPress

Temă optimizată de Valeriu | 139 queries in 0.470 s