Reticenţa sibienilor

Weekend-ul ăsta am fost la Sibiu. Şi am constatat ceea ce auzisem adesea anterior, dar contraziceam puternic. Puternic, dar neargumentat, din păcate.

Puţină lume la eveniment. Despre promovarea lui nu îmi pot da cu părerea, că nu am fost acolo să văd. Dar organizarea a zis că a acoperit mass media, ziare şi tv locale, afişe, tot tacâmul. Dar lumea nu s-a înghesuit. Şi cei care au fost acolo se uitau sceptici şi cu o sprânceană ridicată la orice.

Reticenţa publicului sibian vorbeşte urât despre locuitorii unui oraş îndrăgit. Dar am impresia că se face confuzia între aparenţă şi esenţă. Sibiul – în valenţele lui de astăzi- nu mai aparţine sibienilor, am mai spus-o. Şi cred că asta trebuie înţeles în cel mai pozitiv sens posibil. Ca imagine şi notorietate am făcut paşi de uriaş, însă în esenţă am rămas aceiaşi. E ca şi cum ţi-ai cumpăra un nou ruj de la Dior, dar ai uita să te şi speli pe dinţi.

Iar vestea se duce. Şi mirosul la fel. Din gură în gură.

p.s. Pentru noi a fost un succes, all in all. Fiindcă nu cantitatea oamenilor contează, ci calitatea celor cunoscuţi.

Articolul anterior

Înainte de examen

Articolul următor

Timpul nu mai are răbdare cu noi

9 Comentarii

  1. Deci tradus:
    *Organizare naspa si public mai mu;lt decat in plus la eveniment!
    *Sibiul a fost frumos ca oras al copilariei, insa odata cu statu’ la Bucuresti, felul de afi , agitat si ereu pe muchie de cutit, ti-a cam intrat si tie in sange?
    P.S. Si daca unii cunoscuti saracii s-au chinut sa ne ajute, hai sa le multumesc macar lor, ca saracii nu au nici o vina pentru calitatea scazuta e evenmentului!
    ***
    P.S. Las ca iese el soarele si pe strada ta! 😉

  2. hm, organizare najpa nu, deloc, în măsura în care îmi pot da cu părerea.

    Sibiul e frumos ca oraş al copilăriei, aproape ideal aş zice, mi-ar plăcea să-mi cresc copiii aici. Sau măcar undeva asemănător. E foarte fain să poţi ajunge pe jos oriunde în oraş şi să nu dureze mai mult de jumătate de oră :p
    Mă refeream la cei nou cunoscuţi 🙂

  3. oh, voi astia cu masini…mergi pe jos din centru pana in valea aurie sa vezi daca dureaza doar cel mult o jumate de ora. sau din strand pana la real.
    in rest, hmm, nu stii ca publicul nu e niciodata de vina? daca un eveniment nu are succes intr-un anumit loc, inseamna ca nu a fost promovat cum trebuie si pe croiala locului respectiv.

  4. morbo, nu te pot contrazice, repet, nu ştiu. Însă foarte mulţi spuneau că “în Sibiu nu merge”, că “oamenii nu sunt deschişi”, că “nu mai vin niciodată”. om fi noi născuţi cu faţa spre vest, că tot degeaba dacă ne tragem din copaci.

  5. Cred ca esti prea critca si nu e cazul.Daca o masa de oameni nu e deschisa spre un gen de manifestare asta inseamna ca pur si simplu pe oamenii aia nu-i intereseaza subiectul ceea ce nu e de blamat. Nu inseamna ca-s ingusti

  6. Data viitoare va fi mai bine!

  7. Nicule, şi când nu eşti deschis spre mai multe genuri cum se cheamă? Nu că eşti îngust…

    Julia, slabe şanse..

  8. @ Copila Blonda

    Fizic asa e :)) .. Doar daca nu esti deschis 360 de grade, nu esti ingust..altfel…

  9. cei foarte multi tre sa vada unde au gresit ei, daca intr-adevar vor sa cucereasca o piata, vorba aia. daca nu,raman cu chestiile cu care i-ai citat, prin care de fapt isi recunosc limitele.
    si ok, ne tragem din copaci. dar am ramas asa pentru ca nu s-au gasit nici unii care sa poata sa ne convinga sa ne schimbam. din nou, limitele altora. ca noua poate ne e bine asa, sau cel putin suntem convinsi ca ne e bine. altii insa isi vad mai bine interesul in a ne schimba. si ei ce fac? cel mai usor e sa te plangi si sa renunti.

Leave a Reply

© 2007-2022 Și Blondele Gândesc | Powered by WordPress

Temă optimizată de Valeriu | 129 queries in 0.395 s