Suntem informaţie

Noi suntem 99,99% informaţie şi doar 0,01% masă.

Acesta este un adevăr general. La sfârşitul acestui post, sper să fie un adevăr înţeles.

Citatul aparţine unui profesor audiat la un congres de la Mamaia mai demult, însă adesea prezente în conversaţii, la cafea. Şi în seara asta s-a întâmplat din nou, am ajuns la vorbele omului. Erau apropo de terapia naturistă vs cea alopată, apropo de resursele naturii folosite inteligent pe post de leac vs sintezele artificialo-chimice.

Orice element, orice masă are o încărcătură. Negativă sau pozitivă. Asta e fizică de a şasea, fără teoria băţului de chibrit. Pe baza acestei încărcături, înainte de a se atinge, masele se atrag sau se resping. Deja de la acest nivel se naşte o interacţiune, un soi de contact, însă nu unul de natură fizică, ci unul la nivel informaţional. Câmpul fiecărei mase e parte din încărcătura ei şi pe baza acestuia se determină fenomenul de atracţie sau respingere.

Acuma, organismul nostru care e un deştept din naştere recunoaşte elementele din natură ca fiind proprii. Şi atrage cu fiecare moleculă a sa atât informaţia, cât şi masa substanţei respective, integrându-o în sistem. Asta apropo de terapia naturistă. În schimb, atunci când organsimul detectează o substanţă rezultată în urma artificiilor din eprubetă, informaţia pe care o decodează determină fenomenul de respingere, asimilarea având nevoie de vreme îndelungată şi mecanisme complicate.

De aceea administrarea mai multor hapuri în paralel e de evitat. Fiindcă ele interacţionează. Iar organismul uman are nevoie de un fel de traducător cu normă-ntreagă ca să priceapă ce vrem noi să-i spunem. Dar el nu e vreun retardat, chiar dacă noi îl tratăm ca pe unul. E suficient să-i vorbim pe limba lui şi el singur va şti ce-i de făcut ca să vină de hac duşmanului.

  1. Nu condamn terapia alopată, ar fi o erezie din partea mea, că doar pe ea îmi clădesc o carieră. Însă datele concrete adunate până acum, acelea pe care le găsim în manuale de literatură medicală şi studii efectuate, statisticile prezentate şi eşecurile înregistrate mă plasează în mijlocul unei ceţi medicale de densitate mare spre foarte mare. Şi atunci, nu pot decât să îmbrăţişez orice lucru care face bine. Fără a pune condiţii şi seta reguli care nu fac decât să ne piardă timpul. TIMPUL pe care poate unii nu îl mai au.
  2. Dacă un fir de iarbă a făcut bine o dată unui om, păi atâta aş studia firul ăla de iarbă, l-aş despica în cincizeci, l-aş suci şi pe faţă şi pe spate… până mi-aş explica minunea. Dar între timp, nu aş sta să mă scarpin în cap că dacă şi cu parcă, ci aş striga în gura mare întregii lumi, uitaţi minunea. Dacă s-a putut o dată, la un om, se va putea şi a doua oară. Cu siguranţă.
  3. Păcat că oamenii sunt sceptici, păcat că e atât de comod să dai banul şi să-nghiţi pastila. Păcat că suntem atât de ignoranţi şi ce trist, că suntem atât de mulţi. Că nu primim o informaţie, ci o respingem din start, ca organismul nostru – medicamentele, cele de toate zilele.

Multă Sănătate şi puţină Chibzuinţă vă doresc!

Articolul anterior

Oelele bebe

Articolul următor

Din weekend-ul ăsta citire

13 Comentarii

  1. Poate îmi explici atunci de ce medicul mediu se declară împotriva, sau , în cel mai bun caz sceptic când vine vorba de medicina naturistă.

  2. Miruna, daca mai ai iesiti de-astea am sa te rog sa le scrii pe Empower.ro 🙂 ne e dor de tine 🙂

  3. aurel

    Ai abordat un subiect foarte controversat,med alopata vs med naturista.Mi s-a parut cam neclar paragraful care incepe cu “Orice element,orice masa…..”.Eu sunt chimist si am inteles ce zici, e vorba de atomi,molecule.Si eu sunt din zodia gemeni,sper ca n-o sa ne ciondanim.

  4. Ada

    Uite de-asta iau eu tinctura de propolis pentru intarirea sistemului imunitar si nu tot felul de “vitamine” la borcan! 🙂
    N-am racit deloc iarna asta!

  5. E bine ca ai curajul sa privesti in afara cutiutei.. In mare parte sunt de acord cu ce zici in articol.

  6. Exact de aceeasi maniera ma pronunt si eu. Medicina naturista si, in general, leacurile babaesti au avut un efect mult mai puternic asupra bolilor. Asupra unora, de fapt. Cand se foloseau, nu isi punea nimeni intrebarea cat la suta din om e informatie si ince masura reactioneaza nu stiu ce stimuli la nu stiu ce stimulator. Pe atunci, oamenii credeau mai mult in minuni. Si minunile erau mai dese…

  7. Eu cred in med alopata dar si med naturista, dupa caz. Adica nu ma duc la doctor sau la farmacie pt orice mic semn pe care organismul meu mi-l da, dar incerc sa il tratez ‘babaeste’, dar in cazurile grave nu refuz o medicamentatie avizata.

    Insa cred cu tarie in autosugetie, si cred ca in ambele cazuri functioneaza la fel de bine. Daca sti sa transmiti organismului tau informatia pozitiva asa cum trebuie el intelege de fiecare data. Iti trebuie doar tarie de caracter.
    Nu e neaparata nevoie sa crezi in minuni, trebuie doar sa crezi cu adevarat in tine.

  8. Nu stiu daca se poate face o comparatie… medicina naturista este buna pentru x,y,z si med alopata este buna pentru w,a,g sunt totusi 2 chestii diferite. Un avantaj..cred ca-l are med naturista…pt ca este intr-un fel naturala 🙂 nu chimicale…nu etc. Eu unul prefer, utilizez, si ma “vindec” cu medicina naturista….

  9. E normal ca la un inceput de raceala sa bei un ceai fierbinte si sa te bagi sub plapuma, dar e gresit ca la o arsura sa te ungi cu miere ca peste o saptamana sa mergi la doctor ca “e negru si pute”. Asa cum e normal ca la o julitura (mai mica sau mai mare) sa te speli bine cu apa si sapun, nu sa dai cu tot felu de alifii, antibiotice si antiinflamatoare (variaza de la caz la caz, dar apa si sapunul raman cele mai bune medicamente in multe “afectiuni”).

    Medicilor nu le este frica de tratamentele naturiste si babesti din cauza ca acestea ar putea sa ii inlocuiasca, dar sunt rezervati in privinta folosirii lor deoarece tratamentele se fac “dupa ureche” agravand boala/buba/afectiunea si de multe ori oamenii ajung la spital, ca sa se “repare” raul facut.

    Cat despre “sintezele artificialo-chimice” si organismul nostru care “recunoaşte elementele din natură ca fiind proprii” versus respingerea unei substante “rezultată în urma artificiilor din eprubetă”… presupun ca Biochimia, Imunologia si Farmacologia ti-au aratat ca acei compusi de sinteza sunt identici/similari/relativ asemanatori compusilor ce regleaza anumite procese in organism. De asta sunt si folositi. “Babesc” – organismul este un ansamblu de procese chimice care interactioneaza si se regleaza intre ele. Orice proces macroscopic are o cauza microscopica la nivel molecular.

    It’s all about chemistry :))

  10. Ingineru, mulţi medici se declară împotrivă, pentru că e cea mai la-ndemână atitudine a necunoscătorilor. E în natura umană să respingem orice lucru necunoscut. Ce nu înţeleg eu este de ce nu au curiozitatea de a vedea ce e dincolo de “poveştile de succes” atestate din punct de vedere medical…

    Ionuţ, mi-e frică, pe empower se ia lumea de mine. Şi aici se ia, dar măcar sunt pe teren propriu :p Sigur, revin eu 😉

    aurel, ziceam cumva că înainte de a reacţiona chimic, masele interacţionează la nivelul ăla de respingere sau atracţie. Ştii că existe cazuri de cupluri aflate în imposibilitatea de concepţie din cauze medicale nedefinite? Adică, nu se ştie de ce şi se bănuieşte lipsa chemotactismului dintre ovul şi spermatozoizi…
    cred că ştii tu ce vreau să zic, doar că nu mă pot exprima eu prea ştiinţific.
    Gemenii se înţeleg de minune între ei, atât sexual cât şi amical. Dar dacă vrei, ne putem şi certa 🙂

    Ada, congrats. Eu tocmai m-am plimbat vreo 3 ceasuri prin toate bălţile posibile, pe care le-am stors ulterior din ghete şi ghici ce? N-o să răcesc deloc.
    E mult mai simplu să-ţi păstrezi sănătatea decât să-ţi ştergi mucii.

    aerosoul, mereu îmi dau silinţa să “think out of the box”. Rar şi reuşesc. Dar măcar încerc.

    Liviu, acuma, nu chiar toate sunt mult mai puternice. Adică, uneori chiar e nevoie să iei antibiotice dacă te doare gâtul. Că poţi avea puroi.
    Problema e acolo unde se bagă antibiotice în popor de amorul artei, nicidecum indicaţia medicală. Adică, nu putem demola medicina alopată. Fiindcă nici ăia care au pus-o pe picioare (de fapt, încă se târâie, da’ na..) nu sunt tâmpiţi cu toţii şi numa’ bunica noastră e cea mai deşteaptă.
    Dar terapiile complementare pot ajuta medicina clasică să facă minuni.

    sophy, exact!!! Mă gândeam de multe ori cu reclamele astea la medicamente, că ei promovează o informaţie de genul “îţi ia durerea cu mâna”. Şi că noi tot informaţie cumpărăm. Pe care o transformăm prin autosugestie într-un efect benefic.
    Sigur, mai e şi niscaiva chimie pe acolo…dar zic. Ai dreptate.

    ALex, tocmai asta e, ele nu se exclud, ci se completează. Iar cele mai bune rezultate le dau împreună, tocmai pentru că unde-s mulţi puterea creşte!

    JD, 🙂

    Baazalung, vai. Îmi povestea cineva zilele trecute că sunt oameni care îngurgitează cărbune din jar. Regulat aşa. Cică e varianta brută a cărbunelui medicinal.
    Am auzit multe bazaconii, dar şi mulţi medici care resping fără să cunoască. Păcat.

  11. Zany

    tu cred ca o sa fii primul stomatolog la care as veni de placere, cu carii sau nu.

  12. onoarea e de partea mea 🙂

Leave a Reply

© 2007-2022 Și Blondele Gândesc | Powered by WordPress

Temă optimizată de Valeriu | 139 queries in 0.637 s