Mesaje ascunse din jurul nostru

Într-a şasea am luat parte la primul schimb de experienţă cu o şcoală dintr-un orăşel din norde-vestul Germaniei, unde am găsit un obiceiu ciudat la familia mea gazdă. Ciudat, dar mi-a lăsat o impresie plăcută. Ei îşi urau mereu, alături de noapte-bună, te iubesc. Părinţii la copii, copiii la părinţi, părinţii între ei. Ziceau că aşa s-au obişnuit.

Şi cu adevărat vibraţiile pozitive au efecte. Azi-noapte am dormit îngrozitor şi am visat oribil. Şi m-am trezit cu gândul la cărţile mamei cu cristalele de apă. Doctorul Masaru Emoto a fotografiat aceste cristale de apă sub diferite influenţe vibraţionale. E incredibilă modificarea la nivel microscopic când apa e expusă muzicii clasice sau muzicii heavy-metal. Sau cum “reacţionează” la pronunţia unor cuvinte cu încărcătură pozitivă ca iubire, rugăciune, speranţă.

Mozart Music

Bucurie

Speranta

I can do it

pagina oficială aici

Articolul anterior

Oferte de sarbatori

Articolul următor

Replici celebre de profi (celebri)

7 Comentarii

  1. mo

    sper ca realizezi totusi ca in cazul de fata ‘semnificatia’ cuvintelor nu are nici o relevanta. sunt doar unde. cat despre ‘te iubesc’ ca automatism verbal, am considerat mereu ca spui ‘te iubesc’ cuiva atunci cand ar putea fi altfel, cand il/o atentionezi ca da, intr-adevar il/o iubesti, desi lucrurile ar putea sta si altfel. dar cand nu se poate decat asa, si nu exista un caz b) (in care nu iubesti persoana respectiva) mi se pare trist sa faci din ceva ‘frumos’ ceva absolut ‘trivial’ ca un salut pe care nici nu il constientizezi pentru ca ‘te-ai obisnuit’. imho.
    cheerio, pattylein

  2. mo, evident ca undele sunt de vina. Dar cuvinte diferite – sunete diferite – unde diferite determina imagini diferite. Si mereu proportionalitatea se pastreaza directa. conotoatii pozitive determina imagini ordonate, armonioase. cele negative, in schimb, imagini haotice. asta e elementul “wow”.

    iar in privinta lu’ te iubesc, ai intr-un fel dreptate. Se banalizeaza prin repetarea lui mecanica. Dar totusi, e un sentiment pe care il pui in cuvinte intr-un anumit moment. De simtit, il simti tot timpul.
    Mie tata nu mi-a zis niciodata ca ma iubeste. Nu ma indoiesc, dar mi-ar placea s-o aud. Bine, poate zilnic ar fi un pic ciudat… :p

  3. relativ off topic: experimentele arata ca plantele cresc cel mai bine pe muzica rock…metal.

    on topic: am observat si eu ca uneori telepatia sentimentala functioneaza. trebuie doar sa fi destul de atent:)

  4. Cristian

    off-topic:
    > Părinţii la copii, copiii la părinţi
    Vrei sa zici “Părinţii copiilor, copiii părinţilor”, ca e dativ, nu acuzativ.

  5. Cristian, ba chiar foarte on-topic :p
    stiu ca e dativ, dar ma crezi ca nu mi-a placut mai mult cum suna?
    “maram” e licenta blondica; ma ierti?

  6. Cristian

    @copila blondă: daca promiti sa nu recidivezi, scapi doar cu un avertisment 🙂

    Revenind la subiect, sunt intr-adevar doar niste cuvinte transformate in unde, dar sa nu uitam ca exista si comunicare non-verbala. Pentru ca are importanta si cum pronunti acele cuvinte. Iar cand ele vin din inima, asta se simte in acele unde.

  7. Cristian

    PS: si nu mai scoate limba, ca nu-i frumos 😛

Leave a Reply

© 2007-2022 Și Blondele Gândesc | Powered by WordPress

Temă optimizată de Valeriu | 139 queries in 0.398 s