Live blogging din tren

Un sas nu-şi ştie citi biletul. Îl ajut şi traduc.
În semn de recunoştinţă vine şi mi se aşează vizavi. Na poftim, nu că aş fi avut vreo speranţă să trag un pui de somn în loc de a lega conversaţii inutile despre vreme şi nemurirea sufletului cu oameni pe care oricum n-o să-i mai văd vreodată.
Tipu’ e drăguţ, îmi povesteşte câte-n lună şi-n stele, numa’ bine pică puţină germană cu noaptea-n cap. La ora asta, nici româneasca de la mama de acasă nu-s în stare s-o articulez, apăi limbi străine.

Tot trenul e gol. Că oamenii normali dorm la ora asta.
Dar lângă mine parcă tună şi-i adună. Mai apare o tipă tânără înţelegătoare şi pseudovorbitoare de frumoasa limbă. Facem teoria băţului de chibrit în trei acuma.

Dar, vai. Am uitat să o menţionez pe tanti Veta, călătoare şi foarte sociabilă din fire. Vorbăreaţă, domne, aşa ca oltenii. Ea a zis, că eu n-am nimic cu oltenii.
Buuun.

Mai apar două copile gemene. Ţineţi pasu’ sau recapitulăm?
Deci: un sas, o studentă la drept, gemenele şi baba. Şi… copila blondă care şi-a dat sign out din toate conversaţiile şi relaţiile interumane fără sorţi de izbândă. Ce ţi-e şi cu ăstia dependenţi de net, nu mai au viaţă. Într-adevăr, uneori realitatea offline mă îngrozeşte în asemenea hal, că aş fi în stare să mă şi mărit pe net.

Da’ Vetuţa asta a noastră e o tanti foarte curioasă din fire. De fapt, ea nici nu pune întrebări. Doar vorbeşte. Nici nu contează că cel cu care vorbeşte -sasul, mai ţineţi minte- nu pricepe o iotă.
Eu nu ştiu cum vorbiţi voi aşa că parcă aşa vă chinuiţi când vorbiţi aşa. (am citat)

Următoarea ei nelămurire:
Bine bine, da el de ce nu înţelege (asta după fericitul moment în care a înţeles ea că el nu inţelege. Aţi înţeles ceva? :p) Adică, voi de ce ştiţi limba lui şi el n-o ştie pe-a voastră. Adică, în Germania cum, NU SE ÎNVAŢĂ ROMÂNEŞTE LA ŞCOALĂ???

Păih ui aşa tanti, că îs ei mai proşti nemţii ăştia şi s-or gândit, că la ce să se mai obosească acuma, ca să se converseze cu mata cumva? 😉

Okay. A apărut şi un mic extraterestru alergător. E îmbrăcat în verde. Şi pute.
Mă dau bătută.

Articolul anterior

Gura mică şi mâinile la spate! Şi bloggerii merg la închisoare

Articolul următor

La muncă, nu la-ntins mâna!

5 Comentarii

 1. Carina

  Asa. Ca sa vezi sit u cum e cu trenu’ neica 😛

 2. Chris

  Ai invatat germana ca limba materna, nu te mai plange. Now get off my lawn!

 3. paulaionescu

  Vad ca nimic nu s-a schimbat pe CFR de cand am mers ultima data cu trenul. :))

 4. bogdan buburuz

  virgula intre subiect si predicat?

 5. o blonda cazuta... pe ganduri

  @bubu: thx, that’s what good friends are for. U can use them instead of a brain

Leave a Reply

© 2007-2022 Și Blondele Gândesc | Powered by WordPress

Temă optimizată de Valeriu | 130 queries in 0.460 s