Cheesecake cu fructe de pădure

Mă gândeam că e numai potrivit ca post de weekend, să vă îndulcesc puţin frigul şi talentele.

Această poză a făcut probabil istorie la mine pe facebook:

Peste 90 de like-uri, considerabil mai multe decât poza cu lalelele. În fine, facerea cheesecake-urilor nu durează mai mult de jumătate de ceas, cu stat la cuptor cu tot. Pe scurt, de ce aveţi nevoie: de o tavă cu forme, hârtii din alea mici şi colorate (cu cât mai colorate, cu atât mai bună mâncarea) şi ceva drag printre rânduri.

Apoi, ingredientele pt 6 bucăţi (să le enumerăm ca nişte profesionişti)

  • 300 g cremă de brânză (Philadelphia, Almette, orice care e fin şi cremos. Eu am folosit cel mai ieftin soi de soft cheese.)
  • un ou de la gâină fericită
  • zahăr ochiometric (da, atât de bine mă pricep!)
  • 150 g biscuiţi simpli
  • 2 linguri de smântână
  • sare
  • 2 linguri de unt

Am mărunţit biscuiţii în blender (da’ voi să nu faceţi ca mine, că vă faceţi tot un biscuite prin casă şi chiloţi). Dv să mărunţiţi biscuiţii cum vă pricepeţi, între degeţele sau pe răzătoare, mărunţiţi să fie ca pentru pruncii fără dinţi în gură. Apoi să topiţi vreo 2 linguri de unt într-o crăticioară, cât să se facă lichid, nu e nevoie să-l fierbeţi ca mine! Turnaţi peste biscuiţii sfărâmiţaţi vreo lingură de zahăr şi untul lichid şi amestecaţi. Felicitări, tocmai aţi făcut blatul! Amestecătura asta, după ce stă la cuptor şi se coace, se transformă într-o treabă crocantă şi bună, de nu vă pot povesti. Întotdeauna mă minunez când aflu ce simplitate la-ndemână stă în spatele unor astfel de bunătăţi. Şi nu numai.

Biscuiţii puţin umeziţi în unt i-am pus în formele de hârtie, cât să fie un strat de vreo 5 mm. Ochiul meu ştie cât înseamnă 5 mm, puteţi avea încredere. La şcoală, ne puneau să şlefuim uneori 1mm, alteori 1,5. Să vezi acolo!

Pentru a face umplutura: Am luat 2 linguri de zahăr, 2 linguri de smântână, puţină sare şi oul şi le-am amestecat. După care am adăugat brânza şi am amestecat din nou şi din suflet. Cu lingura, că mixerul mi se pare un instrument pentru profesionişti şi, personal, am nevoie de training ca să nu devină o armă în mâna mea. După asta, am turnat compoziţia în forme cu drag, dar fără grijă, căci mi s-a spus (de către cine mi-a transmis reţeta prin viu grai şi un exemplu gustativ) că oricum să aşează în cuptor.

La final, am ornat cu fructele de pădure şi am impresionat lumea pe facebook. Şi da, deja mă pregătesc de un bis. De atunci a mai fost unul. 😛 Le-am lăsat vreo 20 de minute la cuptor, cât să mai fie doar puţin mişcătoare. Apoi le-am pus direct pe geam, că nu aveam răbdare să se răcească de la natură.

Şi fiindcă nu vă pot lăsa doar pe mâna mea, mergeţi să vedeţi sau să citiţi şi varianta profi a reţetei:

Joy of Baking e un blog culinar pe care-l recomand cu drag.

Articolul anterior

Editura RAO şi-a luat sclavi. Ruşine!

Articolul următor

Casa mea s-a mutat de-acasă

17 Comentarii

  1. Super! O sa incerc si eu. Weekend deosebit si spor la gatit, poate facem schimb:P

    0
  2. Să nu te iei după mine, ci după original, bine?

    0
  3. oO, doamne! m’ai omorat cu asta! maine la prima ora, la cumparaturi de ingrediente :X 😮
    genial!

    0
  4. yneedtrust

    woooooooooow!excelent blonda:-)
    postul tau e pe masura:-)
    am sa zimbesc de cite ori am sa incerc reteta TA,nu originalul:-)

    0
  5. nuuuu, crede-mă! Dacă reţeta mea a fost atât de bună, închipuie-ţi cum trebuie să fie originalul!!!

    0
  6. delicios, trebuie sa o rog pe iubita sa faca si ea intr-o zi

    0
  7. heeey, să ştii că succesul reţetei nu e direct proporţional cu cât de femeie sau iubită eşti. Şi bărbaţii pot înregistra surprize 😉
    Intenţia mea nu e să dau iubitelor de lucru, băgând iubiţii la idei! 😉

    0
  8. ioana

    Delicios, dar am si o intrebare de sezon nu foarte generos in astfel de fructe:toppingul e din fructe naturale sau congelate?

    0
  9. Si fructele congelate sunt naturale, mai Ioana! :)) astea sunt dezghetate, dar tot fff bune. Proaspete erau mult mai scumpe.

    0
  10. Andreea P.

    Pftiu! Credeam ca nu mai impartasesti odata reteta 😛

    Fuga la bucatarie sa fac si eu!

    0
  11. Vreau si euuu :((
    cat de bine poate sa arate si pun pariu ca a fost… de-li-cioa-sa! :X

    0
  12. catalin

    Ce ciudat! Blonde care gatesc si gindesc 🙂

    0
  13. Liora

    Felicitari, arata minunat! Acum o luna jumate am facut primul meu cheesecake. Deasupra am pus sirop de cirese.
    Insa voi face saptamana viitoare in varianta mini, asa ca tine. Arata excelent 🙂

    0
  14. Arata incredibil de bine. Eu sunt inebunita dupa prajiturile de casa, de orice fel.
    Marti am un examen, daca il trec cu bine, voi indulci pe toata lumea cu cheesecake, dar cu visine nu fructe de padure. 😀

    0
  15. Andreea P, succese. Nu mă înjura dacă n-o să-ţi placă.

    Ana Q, au fost, după cum bine ziceai: au fost şi nu mai sunt 🙁

    cătălin, vezi că este un blog: şi blondele gătesc. Te asigur că nu e al meu şi că nici rudă cu mine 😛

    Liora, sunt mult mai aspectoase, le serveşti uşor. Dar sunt şi mai puţine aşa, adică ţi-e ruşine să iei şi a 3a, a 4a, etc bucată 😛

    Andreea, Buuuuuuuuuun. Baftă multă!

    0
  16. Arata apetisant! Abia astept sa am si eu cuptor sa pot face (mda, de 6 ani si ceva n-am – poveste lunga :P). Dar de la toamna lucrurile se vor schimba!

    0

Leave a Reply

© 2007-2017 Și Blondele Gândesc | Powered by WordPress

Temă optimizată de Valeriu | 173 queries in 0.323 s